Historie

De Champions Lounge is de langs bestaande business lounge in de Johan Cruijff Arena. Sinds de oprichting heeft Geert Kuperus de skybox 330 geëxploiteerd, en toen de hoekruimtes van de Arena, die oorspronkelijk nog open waren, werden dicht gebouwd, is de ruimte van 331 erbij getrokken waardoor er een lounge ontstond van ruim 160 m2.

Vanaf de start heeft de Lounge altijd het exclusieve karakter gehad waarbij heel voetbal minnend Nederland (ja ook niet Ajacieden) de Champions Lounge heeft omarmd aangezien men daar in alle privacy, ondersteund door de mooiste gerechten van alle topchefs in Nederland, met het allerbeste zicht op het veld kon genieten van de wedstrijden.

In de loop der jaren is de Arena steeds vaker grote evenementen gaan organiseren waaronder concerten van grote artiesten, dance avonden, en ook evenementen als de toppers zijn jaarlijks terugkomende evenementen welke ook alle members van de Champions Lounge kunnen bezoeken.

Sjaak Swart is al die jaren het vaste gezicht geweest (en zal dat ook blijven) in de Champions Lounge. Vaak gaf hij zijn analyses samen met Johan Cruijff, die ook de Champions Lounge als zijn vaste plek in de Arena beschouwde. Hierdoor is ook de term “de huiskamer vanJohan Cruijff” een veel gehoorde omschrijving als men het over de ChampionsLounge heeft.  
scroll